Sunday, August 20, 2017

It's Written






Kau percaya pada qada dan qadar?
Aku..yakin.

Keluarga, kawan, pasangan cinta, musuh, siapa pun..semua hadir menjadi ketentuan Allah yang paling indah.

Untuk itu,
terima kasih Tuhan
terima kasih kalian.

Thursday, August 10, 2017

Bait Cinta

Sungguh
Merasa cinta itu mudah
Tetapi memaknainya terlalu payah.

Bila aku cinta
Maka aku cinta
Kalau aku terduga
Aku masih kekal cinta.

Aku pencinta yang setia
Kerana itu
Aku pencinta yang sering terluka.



p/s : sekadar bait tanpa cinta...

Saturday, August 5, 2017

Bungkam

Kerna aku bungkam
Melihat kenangan
Banyak rupanya hal-hal semalam
Menjadikan aku yang sekarang.

Sekarang aku dilihat jauh ke hadapan
Hakikatnya aku hanya aku yang semalam
Cuma semakin tua untuk memikirkan kenangan
Maka aku terus berjalan
Meninggalkan apa yang bukan untukku
Melepaskan apa yang bukan milikku
Dan meski
Ada kenangan, ada getir, ada dugaan cuba menggari
Aku sudah terlalu jauh dari peduli
Aku yakin dengan aku yang kini
Aku mau berjaya
Aku mau sempurna
Walau sendiri.

Wednesday, November 26, 2014

The End at The End

Sikit lagi. Ya, sikit lagi. Untuk yang sikit tu la, aku sedang tunggu. Heh!
Sementara tunggu yang sikit tu, aku isi dengan banyak.


Berbaloi-baloi usaha!!

Malam Anugerah Kinabalu dengan boipren pertama

Boipren seterusnya

Next boipren

Intership di Kementerian Luar Negeri yo!

4 budak universiti bergabung meletop di SILA


Temporary colleague yang sudi hantar

Ni colleague yang sebaya wei

Dua IR'ans dah grad dah hoiiii!

Bff 17 tahun. =3

Masih ada persinggahan yang mungkin banyak mungkin sikit sebelum sampai ke penamat episod yang sikit ni...

Monday, April 28, 2014

Kehilangan Kata-kata

A month..or two..or maybe more.

Sudah sekian lama tidak berasa apa-apa. Bukan feeling less. Bukan. Penat untuk merasa, mungkin? Atau boleh jadi serik untuk merasa. You decice.

I'm a girl with a thousand words. Easily spilled. Tapi itu dulu. Sekarang pun thousand words juga, cuma lebih senang monolog dengan tuhan. Sebab? "Insecurities run deep", quote dari Hlovate. Aku serik dengan perasaan berharap, then hampa semendang. For the same reason, aku lebih suka baring menghadap siling bilik B214 dan membunuh waktu berbanding keluar bergelak ketawa dengan kawan2.

Tesis. Another reason aku rasa macam speechless sebab till now motionless. Atau vice versa? Motionless sebab speechless a.k.a no word to 'play' on paper. Both mungkin. Doa2 kan la...

"Sometimes it is not merely of love, but hope..or in our word, FAITH" -me-

p/s : we could stop the clock but not time. as we could stop thinking but not feeling. and for now, I just could pray for both.

p/s/s : Hlovate...deeply into with his/her magical words. soothing me somehow.